Augustifesten - Gamla Torget

Större evenemang

Under Augustifesten förvandlas Gamla Torget till en plats för stans kulturliv. Många nya begåvningar kommer höras från scenen, men även mer etablerade namn finns bland de som uppträder. Helt enkelt kommer det bli en plats att njuta av bra musik, träffa vänner och bara ha det bra!

På torget kommer Upplev Norrköping ha tält ihop med Louis De Geer, Norrköpings Symfoniorkester och Östgötateatern. Även Vita Hästen kommer finnas på plats. Det blir bokrelease av Emelie Schepp och du kommer ha möjlighet att prova ett av Twisted Keys mini-escape room samt delta i uppföljaren till deras escape room The Cure, som kallas Outbreak och utspelar sig i hela Norrköping centrum. 

Kl  15.00-22.00 fredag och lördag presenterar studieförbunden Studiefrämjandet och Sensus musik från stora scenen på Gamla Torget. Studieförbunden hjälper musik och kulturlivet genom möjlighet att ha studiecirklar och på så sätt kunna få hjälp med replokaler, spelningar, utbildning och utveckling. Stöttar och utvecklar på gräsrotsnivån helt enkelt. Syftet med folkbildning inom kultur är att människor ska kunna få hålla på med eget kulturskapande och på så sätt utveckla individen och samhället.

Artisterna som presenteras på Augustifesten har bland annat utvecklats genom stöttning av Studiefrämjandet och Sensus och vi är mycket stolta att kunna presentera dessa artister. 

Fredagen avslutas med konserter av de mer etablerade artisterna Hanna Järver och  Zacke och lördagen avslutas med en konsert av Looptroop Rockers.

Dagar: Fredag-lördag
Tid:  10.00-23.30 fredag och 10.00-00.00 lördag
Plats:  Gamla Torget

Fullständigt program hittar ni här.