Augustifesten - Musikfyrverkeri

Större evenemang

Fyrverkerierna är en av de populäraste punkterna på Augustifestens program och Göteborgs Fyrverkerifabrik, flerfaldiga svenska mästare, visar upp sina allra bästa fyrverkerier.

Nytt för i år – avfyrning sker från Strömsholmen
Fyrverkerierna detta år avfyras från Strömsholmen. Men de upplevs lika bra från de vanliga utsiktsplatserna på Saltängsgatan och Saltängsbron.   

Fredag 18 augusti – Tema ”Prince”
Vi hyllar artisten Prince som gick bort förra året. En enormt populär och inflytelserik artist med stor låtskatt. Vi har valt tre klassiska Prince-låtar som ackompanjerar fyrverkerierna på fredagskvällen, varav två riktiga partyrökare.

Lördag 19 augusti – Tema ”Epic”
Här tar vi musik från episka filmtrailers och soundtracks som passar perfekt till bombastiska fyrverkerier, mäktiga palmträdsbomber och guldregn. Ett exempel på musik som önskats av besökarna faktiskt. Vi vi skjuter bland annat till spår från artisten Two Steps from Hell.

Göteborgs FyrverkeriFabrik – ”GFF”
GFF sköter även i år musikfyrverkerierna vid Norrköpings Augustifest. – Det är ett av årets mest kära uppdrag! Jag har själv varit på plats varje år sedan första fyrverkeri-SM för 24 år sedan, säger Martin Hildeberg, designer av fyrverkerierna. - Norrköping har varit en del av min verksamhet sedan innan GFF ens fanns!

Göteborgs FyrverkeriFabrik är kända för sina musikfyrverkerier runt om i världen och har visat upp sina konster på alla kontinenter. Man har också kammat hem inte mindre än 25 guldmedaljer med sina tävlingsbidrag.

GFF har just expanderat och flyttat till en ny större anläggning i Billdal söder om Göteborg.

Dag: Fredag 18 augusti: Prince, lördag 19 augusti: Epic
Tid: 22.00
Plats: Ses från Saltängsgatan, Saltängsbron och Hamngatan