Norrköping Light Festival

AktiviteterSevärdheterGuidning/visningSightseeingEvenemangFestivalFamiljevänligtStörre evenemang

Fredag den 1:a december är det premiär för den tredje upplagan av Norrköping Light Festival, Sveriges enda ljusfestival av sitt slag. Varje dag till söndag den 7:e januari 2018 har ni möjlighet att njuta av hela 13 spektakulära ljusinstallationer och konstverk från lokala och internationella konstnärer. Samtliga ljusinstallationer, tio nya och tre återkommande, är placerade i Norrköpings unika stadsmiljö och kommer att väcka liv i denna mörka årstid.

Mellan kl 16.00 och 24.00 varje veckodag kommer ni att kunna vandra den nya ljuspromenaden som startar vid Carl Johans Park, ringlar sig utmed Motala Ström och genom Industrilandskapet för att till slut nå Visualiseringscenter C där slingans sista konstverket är placerat.

Likt tidigare år finns möjlighet till guidade turer på vilka man får exklusiv information och kuriosa kring Norrköping Light Festival och de fina konstverken. Välj mellan våra fasta tider eller boka en tid för just ert företag eller sällskap.

Förra årets succé, Ljusruset kommer tillbaka även i år. Onsdag den 6:e december arrangeras ett av årets roligaste motionslopp tillsammans med Friskis & Svettis. Loppet är helt gratis och vi ser gärna att deltagare bär lysande plagg eller accessoarer.

Även i år kommer vi att erbjuda våra populära Festivalarmband. Armbanden kommer laddade med massvis av erbjudanden och går att köpa under festivalen.

Det fina samarbetet med Amsterdam Light Festival har skapat en ljusfestival utöver det vanliga. I år är vi extra stolta över att kunna presentera hela tio nya unika och spektakulära konstverk som tillsammans med övrig inramning en ljusfestival som saknar motstycke i Sverige.  Det är helt klart en reseanledning! Kombinera det gärna med ett besök på Sagojul på Kolmården så har man en väldigt trevlig weekend!

Hjärtligt välkomna till Norrköping i vinter!

Klicka här för att komma till hemsidan för Norrköping Light Festival.

Arrangör: Upplev Norrköping AB