Augustifesten 2019

Augustifesten är hela Norrköpings stadsfest och präglas av ett stort värdskap där alla ska känna sig välkomna. 

Jobbet med att få en Augustifest för alla ligger oss varmt om hjärtat och inför varje år ser vi över om vi har lyckats att få en stor bredd i utbudet. Vi vill såklart att så många som möjligt ska hitta något som lockar just dig! Tivoli för den som gillar fart och fläkt.  Ett stort fokus på musikupplvelsen. Marknadens stora utbud där alla kan hitta något man gillar. Familjedagen i Vasaparken med underhållning och aktiviteter för barnfamiljer. PRO i Parken för den mogna publiken. Och så mycket mer!

Gilla oss på Facebook för att hålla koll på alla nyheter inför årets upplga av Augustifesten - Augustifesten Facebook.

Vi ses i vimlet!

Augustifesten - Information

Augustifesten - Information

Via vår app och hemsida hittar du svaret på de flesta av de vanligaste frågorna vi får. Här hittar du bland annat program, tillgänglighet, avstängningar i trafiken, kollektivtrafik m.m.

Större evenemang
Augustifesten 2019 - område

Augustifesten 2019 - område

Årets Augustifest håller till på samma område som 2018 års upplaga. Vasaparken kommer traditionsenligt att vara platsen för Rix FM Festival, det populära aktivitetsområdet och Ungdomszon med mera. Södra Promenaden och Olai Kyrkogata är återigen huvudstråket för marknaden, och i år lägger vi även till International Food Festival på Kristinaplatsen. Vi tror starkt på det minskade geografiska området med ett förstärkt innehåll i aktiviteter och evenemang. Välkommen!

Större evenemang
Augustifesten - App

Augustifesten - App

Appen "Augustifesten" är verkligen perfekt för dig som vill maxa din upplevelse under Augustifesten 2019 i Norrköping.

Större evenemang
Marknad - Augustifesten

Marknad - Augustifesten

Med grön och lummig inramning och med närhet till hela Augustifestens övriga aktivitetsutbud håller marknaden öppet fredag den 16 augusti och lördag den 17 augusti klockan 10-23. Kom och fynda cocosbollar, ballonger, langos, brända mandlar, munkar, rökta korvar och mycket mer.

AktiviteterSe & GöraMarknadFamiljevänligtStörre evenemang
Actionsport - Augustifesten

Actionsport - Augustifesten

Under fredag och lördag på Augustifesten höjer vi pulsen med fartfylld och actionladdad underhållning! Som publik bjuds du på en unik och fartfylld show med ett adrenalinpåslag som heter duga.

AktiviteterSportStörre evenemang
Flimmer - Augustifesten

Flimmer - Augustifesten

Bio under stjärnorna! Flimmers utomhusbio är tillbaka på Augustifesten torsdagen den 15 augusti klockan 22. Norrköpingborna fick vara med och tycka till och valet föll på ”A Star Is Born”

NöjeAktiviteterSe & GöraEvenemangFilmStörre evenemang
Augustifesten - Tänk på miljön!

Augustifesten - Tänk på miljön!

Augustifesten 2019 är ett miljömärkt evenemang enligt Håll Sverige Rent. Det innebär att vi försöker minska miljöbelastningen och nedskräpningen i samband med eventet. Ingen kan göra allt med alla kan göra något brukar man säga och det stämmer väldigt bra när det kommer till miljötänk under Augustifesten 2019.

Större evenemang
Deckarvandring i Emelie Schepps fotspår

Deckarvandring i Emelie Schepps fotspår

Följ med på en guidad vandring och lär känna platserna i deckardrottningen Emelie Schepps succéböcker. Längs vägen får vi en inblick i huvudkaraktären Jana Berzelius Norrköping och knyter samtidigt an till stadens unika industrilandskaps historia.

AktiviteterGuidning/visningAktivitetSe & Göra
Johannavandring

Johannavandring

En dramatiserad stadsvandring i övre industrilandskapet.

Aktivitet
Norrköpings cykeldag - Augustifesten

Norrköpings cykeldag - Augustifesten

Cykeldagen blir av det lite enklare slaget i år, där vi uppmanar alla som ska ned på augustifesten under söndagen att ta cykeln. Med tillräckligt många cyklar kan vi få ihop till en parad för cykling runt Vasaparken i lugnt tempo. Kom som du är, klä ut dig, visa upp dig och din cykel. Har du en lastcykel eller annorlunda cykel, ta med den!

Se & GöraEvenemangStörre evenemang