Familjesemester i Norrköping

Semester. Hemester. Svemester. 

Det finns många namn för det populära semestervalet som växer sig allt större. Det är många som väljer att spendera sin semester i sin hemstad eller som väljer att resa inom Sverige. Varför inte ägna sommaren åt att upptäcka Norrköping? Hitta tillbaka till gamla favoritplatser eller utforska nya guldkorn – här finns något för alla smaker och alla åldrar. Ta med familjen och njut av allt Norrköping har att erbjuda!

På grund av rådande restriktioner med anledning av det nya coronaviruset och sjukdomen covid-19 behöver du själv kontrollera vad som gäller för respektive evenemang, aktivitet eller sevärdighet som presenteras här. Tänk på att följa de uppmaningar vi får från folkhälsomyndigheten och hålla avstånd till varandra inom- och utomhus, samt om det är kö i någon kassa eller liknande. 

Kolmårdens Djurpark

Kolmårdens Djurpark

Upplev djuren, åk världsunika Safari och prova Wildfire, en av världens bästa berg- och dalbanor i trä. Norrköping är stolt över denna pärla till besöksmål och hälsar er alla välkomna att uppleva vår djurpark i vacker Kolmårdsnatur.

NaturområdenFör grupperNöjeSevärdheterÄventyr & friluftslivFamiljevänligtAktiviteter
Tropicarium Kolmården

Tropicarium Kolmården

Upplev reptiler, Europas största hajar, alligatorer, fiskar, dvärgapor, levande koraller och regnskog där det regnar varje hel timme. Vid vissa tillfällen kan man klappa och känna på djuren t ex ormar.

För grupperNöjeÄventyr & friluftslivFamiljevänligtAktiviteter
Strömparken

Strömparken

Strömparken ligger vid Motala ström i centrala Norrköping. Genom parken rinner Lekbäcken med fiskar som lax och öring och det finns lekmiljöer med klätterställningar och vattenlek för barnen.

NaturområdenSe & Göra
Folkparken

Folkparken

Folkparken är ett stort parkområde beläget i centrala Norrköping. Här finns det möjlighet till massor av rekreation som till exempel äventyrsgolf, handboll, boulebanor och frisbeegolf.

NaturområdenSevärdheterSportFamiljevänligtAktiviteter
Sörsjöns Äventyrspark

Sörsjöns Äventyrspark

Vid Sörsjöns camping finns en Äventyrspark för er som vill prova massor med höghöjdsbanor och linbanor. Ni kan klättra i 18 olika banor med totalt 157 hinder på 2-20 meters höjd vilket är en av Sveriges största anläggningar.

NaturområdenFör grupperSevärdheterÄventyr & friluftslivFamiljevänligtAktiviteter
Cityfiske - Motala Ström

Cityfiske - Motala Ström

Sportfisket i Norrköping är unikt. Här kan man fiska storvuxen havsöring och lax mitt i city.

Äventyr & friluftslivAktiviteter
Löfstad Slott

Löfstad Slott

Löfstad slott har anor från 1600-talet. Det byggdes ursprungligen av Axel Lillie. Efter en stor brand 1750 byggdes slottet upp igen och fick sitt nuvarande utseende. Möt familjerna Lillie, de la Gardie, von Fersen och Piper. Slottet ser idag likadant ut som det gjorde vid den sista ägarinnan fröken Emilie Pipers bortgång 1926.

Kultur & historiaFör grupperSevärdheterSightseeingFamiljevänligtAktiviteter
Norrköpingsbor tipsar om utflyktsmål i naturen

Norrköpingsbor tipsar om utflyktsmål i naturen

Många gillar att spendera fritiden utomhus. Några Norrköpingsbor har tipsat oss om några av sina bästa utflyktsmål. Var går du helst på utflykt? 

NaturområdenAktiviteterSe & Göra
CNEMA

CNEMA

Välkommen till Cnema, en biograf med film- och medielabb! Cnema är Norrköpings kommunala biograf och mediepedagogiska centrum och en del av Visualiseringscenter C.

NöjeFamiljevänligtAktiviteter
Industrilandskapet

Industrilandskapet

Industrilandskapet är ett tidshistoriskt dokument fullt i klass med medeltidens Visby ringmur och stormaktstidens Gamla Stan i Stockholm. Norrköpings industrilandskap utgörs av stadens centrala delar med många sevärda byggnader och aktiviteter.

Kultur & historiaFör grupperNöjeSevärdheterSightseeingFamiljevänligtAktiviteter
Kvarteret Knäppingsborg

Kvarteret Knäppingsborg

En unik miljö mitt i Norrköping City. Ett anrikt kvarter där den äldsta bebyggelsen är från 1767. Här kan du nu shoppa, fika, äta och njuta av livet i Knäppingsborg.

Kultur & historiaNöjeUnika butikerSevärdheterShopping
Arbetets museum

Arbetets museum

Här visas aktuella utställningar om människors arbetsliv och vardagsliv. Museet har även program- och seminarieverksamhet, visningar för grupper och lovaktiviteter för barnfamiljer.

Kultur & historiaFör grupperSevärdheterFamiljevänligtDesign & konsthantverkShoppingAktiviteter
Visualiseringscenter C

Visualiseringscenter C

I hjärtat av Norrköpings industrilandskap ligger Visualiseringscenter C - ett digitalt science center med interaktiva utställningar, en dom, restaurang och butik. Domen är huvudattraktionen på Visualiseringscenter C. Här visas både domfilm och interaktiva visningar i 3D och centret har ett brett filmutbud som passar alla målgrupper.

Kultur & historiaFör grupperNöjeDesign & konsthantverkSevärdheterShoppingFamiljevänligtAktiviteter
Hällristningar i Norrköping

Hällristningar i Norrköping

Norrköping är den stad i världen som har flest hällristningar inom sin stadsgräns. Här finns ett av landets största och förnämsta hällristningsområden. Stadsmuseet har ett regionalt verksamhetsbidrag för att utveckla och tillgängliggöra hällristningsområdet Himmelstalund. Uppdraget kommer från region Östergötland.

SevärdheterSe & Göra
Kaktusplanteringen

Kaktusplanteringen

25 000 kaktusar planteras ut i juni varje år och mönstret fångar en aktuell händelse. Motivet skiftar från år till år.

Kultur & historiaNaturområdenSevärdheterSightseeing
Arkösunds skärgård

Arkösunds skärgård

Där vägen slutar och havet börjar ligger idyllen Arkösund – porten till skärgården. Stanna till vid kajen, ta en glass och handla rökt fisk eller slå dig ner på en berghäll och se på det pulserande båtlivet i farleden precis utanför.

NaturområdenSevärdheterÄventyr & friluftslivAktiviteter
Isola Bella & Snorkelled

Isola Bella & Snorkelled

Under sommaren visas en utställning "Livet under utan" om Östersjön på Badholmarna i Arkösund. Där kan du titta på alla fiskar i havet och lära dig om blåstångens romantiska kärleksliv. Vid utställningen finns en snorkelled, Sveriges första tipspromenad under ytan!

NaturområdenSevärdheterBadÄventyr & friluftslivFamiljevänligtAktiviteter
Kopparholmarna

Kopparholmarna

Bara 10 minuters båtresa sydost om Arkösund ligger natursköna Kopparholmarna med vandringsmöjligheter och havsbad från både strand och klippor.

NaturområdenSevärdheterBadÄventyr & friluftslivFamiljevänligtAktiviteter