Inga Lindström - tyska succéfilmer inspelade i Norrköping

Inga Lindström är sedan premiären 2004 en framgångsrik tysk romantisk tv serie som utspelar sig i typiskt svenska miljöer. Serien har spelats in på olika platser i Södermanland och Östergötland.I Norrköping har filmer spelats in både i Industrilandskapet och i omgivningarna runt staden. Skärgården är förstås en tacksam inspelningsplats. 

Bakom produktionen står det tyska produktionsbolaget Bavaria Film. Tv-serien som visas på ZDF är en återkommande publiksuccé i Tyskland och lockar ca sex- åtta miljoner tittare per avsnitt med repriserna inräknade. Varje avsnitt är cirka 90 minuter långt och visas på bästa sändningstid på söndagskvällar. Målgruppen är främst medelålders kvinnor. Totalt har drygt 80 avsnitt spelats in sedan starten.

Läs mer på www.inga.lindstrom.com (tyska)

Se filmerna via ZDFs filmarkiv: Inga Lindström


Arkösunds skärgård

Arkösunds skärgård

Där vägen slutar och havet börjar ligger idyllen Arkösund – porten till skärgården. Stanna till vid kajen, ta en glass och handla rökt fisk eller slå dig ner på en berghäll och se på det pulserande båtlivet i farleden precis utanför.

NaturområdenSevärdheterÄventyr & friluftslivAktiviteter
Industrilandskapet

Industrilandskapet

Industrilandskapet är ett tidshistoriskt dokument fullt i klass med medeltidens Visby ringmur och stormaktstidens Gamla Stan i Stockholm. Norrköpings industrilandskap utgörs av stadens centrala delar med många sevärda byggnader och aktiviteter.

Kultur & historiaFör grupperNöjeSevärdheterSightseeingFamiljevänligtAktiviteter
Kvarteret Knäppingsborg

Kvarteret Knäppingsborg

En unik miljö mitt i Norrköping City. Ett anrikt kvarter där den äldsta bebyggelsen är från 1767. Här kan du nu shoppa, fika, äta och njuta av livet i Knäppingsborg.

Kultur & historiaNöjeUnika butikerSevärdheterShopping
Skärgårdslinjen

Skärgårdslinjen

Båtluffa bland Östgötaskärgårdens kobbar och skär!

För grupperSevärdheterFamiljevänligtAktiviteter
Mauritzbergs slott

Mauritzbergs slott

En färgstark och intressant historia präglar detta utsökt vackra slott med anor från 1500-talet. Beläget på en upphöjd klippa med sagolik utsikt över Bråviken. Nuvarande byggnader är uppförda 1725. Området kring slottet är en mycket stor park med gamla ädelträd och gröna gräsmattor.

Kultur & historiaSevärdheter
Kolmårdens Djurpark

Kolmårdens Djurpark

Kolmården är inte en plats. Det är en vild idé.

NaturområdenFör grupperNöjeSevärdheterÄventyr & friluftslivFamiljevänligtAktiviteter