Inga Lindström - tyska succéfilmer inspelade i Norrköping

Inga Lindström är sedan premiären 2004 en framgångsrik tysk romantisk tv serie som utspelar sig i typiskt svenska miljöer. Serien har spelats in på olika platser i Södermanland och Östergötland.I Norrköping har filmer spelats in både i Industrilandskapet och i omgivningarna runt staden. Skärgården är förstås en tacksam inspelningsplats. 

Bakom produktionen står det tyska produktionsbolaget Bavaria Film. Tv-serien som visas på ZDF är en återkommande publiksuccé i Tyskland och lockar ca sex- åtta miljoner tittare per avsnitt med repriserna inräknade. Varje avsnitt är cirka 90 minuter långt och visas på bästa sändningstid på söndagskvällar. Målgruppen är främst medelålders kvinnor. Totalt har drygt 80 avsnitt spelats in sedan starten.

Läs mer på www.inga.lindstrom.com (tyska)

Se filmerna via ZDFs filmarkiv: Inga Lindström


Reijmyre Glasbruk

Reijmyre Glasbruk

Ett av Sveriges äldsta glasbruk grundat år 1810. Känt för sitt genuina hantverk där glasen tillverkas enligt gammal tradition.

Kultur & historiaFör grupperDesign & konsthantverkSevärdheterShoppingFamiljevänligtAktiviteter
Marmorbruket

Marmorbruket

Marmorbruket är vackert beläget på Bråvikens norrsida på en förkastningsbrant. Kolmårdsmarmor är känt över hela världen och marmor har brutits här i omgångar från 1600-talet fram till 1970-talet.

NaturområdenSevärdheterÄventyr & friluftslivAktiviteter
Industrilandskapet

Industrilandskapet

Industrilandskapet är ett tidshistoriskt dokument fullt i klass med medeltidens Visby ringmur och stormaktstidens Gamla Stan i Stockholm. Norrköpings industrilandskap utgörs av stadens centrala delar med många sevärda byggnader och aktiviteter.

Kultur & historiaFör grupperNöjeSevärdheterSightseeingFamiljevänligtAktiviteter
Norrköpings Symfoniorkester

Norrköpings Symfoniorkester

Norrköpings Symfoniorkester, SON, en av Skandinaviens främsta orkestrar, finns i konserthuset Louis De Geer.

Kultur & historiaNöjeSevärdheterFamiljevänligtAktiviteter
Arkösunds skärgård

Arkösunds skärgård

Där vägen slutar och havet börjar ligger idyllen Arkösund – porten till skärgården. Stanna till vid kajen, ta en glass och handla rökt fisk eller slå dig ner på en berghäll och se på det pulserande båtlivet i farleden precis utanför.

NaturområdenSevärdheterÄventyr & friluftslivAktiviteter
Skärgårdslinjen

Skärgårdslinjen

Båtluffa bland Östgötaskärgårdens kobbar och skär!

För grupperSevärdheterFamiljevänligtAktiviteter
Kvarteret Knäppingsborg

Kvarteret Knäppingsborg

En unik miljö mitt i Norrköping City. Ett anrikt kvarter där den äldsta bebyggelsen är från 1767. Här kan du nu shoppa, fika, äta och njuta av livet i Knäppingsborg.

Kultur & historiaNöjeUnika butikerSevärdheterShopping
Mauritzbergs slott

Mauritzbergs slott

En färgstark och intressant historia präglar detta utsökt vackra slott med anor från 1500-talet. Beläget på en upphöjd klippa med sagolik utsikt över Bråviken. Nuvarande byggnader är uppförda 1725. Området kring slottet är en mycket stor park med gamla ädelträd och gröna gräsmattor.

Kultur & historiaSevärdheter
Kolmårdens Djurpark

Kolmårdens Djurpark

Upplev djuren, åk världsunika Safari och prova Wildfire, en av världens bästa berg- och dalbanor i trä. Norrköping är stolt över denna pärla till besöksmål och hälsar er alla välkomna att uppleva vår djurpark i vacker Kolmårdsnatur.

NaturområdenFör grupperNöjeSevärdheterÄventyr & friluftslivFamiljevänligtAktiviteter
Promenaderna

Promenaderna

Norrköping är känt för sina promenader, norra, södra och östra,  som omsluter stadskärnan. Promenaderna är en stor del av staden Norrköpings karaktär och identitet.

Kultur & historiaNaturområdenSevärdheter
Stadsmuseet

Stadsmuseet

Norrköpings stadsmuseum ligger i industrilandskapet vid Motala ström. Museet är inrymt i byggnader som tidigare var textilfabriker, färgeri och krog. På Stadsmuseet berättas stadens historia från forntid till stormaktstid och om tiden då staden kallades Sveriges Manchester.

Kultur & historiaFör grupperDesign & konsthantverkSevärdheterShoppingAktiviteter