Arkösunds skärgård

Naturområden Sevärdheter Äventyr & friluftsliv Aktiviteter

Där vägen slutar och havet börjar ligger idyllen Arkösund – porten till skärgården. Stanna till vid kajen, ta en glass och handla rökt fisk eller slå dig ner på en berghäll och se på det pulserande båtlivet i farleden precis utanför. Här finns badklippor, sandstränder, camping, restauranger och hotell med god mat och dryck och levande musik. Här finns också gästhamnar och all den service som båtlivet behöver som båtvarv, båtmack och affär.

Norrköpings rika grosshandlare byggde här sina sommarhus vid förra sekelskiftet så ta en promenad och beundra de vackra patriciervillorna med punschverandor och lusthus.

Vandra längs båtbryggorna eller bada från klipporna. Njut av havets läckerheter på hotellet eller någon restaurang. Gå på Viskväll och friluftsteater eller besök det gula huset Isola Bella på Badholmarna där utställningen ”Livet under ytan” visas. Den äventyrliga kan även gå tipspromenad under vattnet.

Under sommaren går det båtturer till Kopparholmarna och Skärgårdslinjen utgår ifrån Arkösund. Läs mer på här.

Läs mer om Arkösund på www.upplevarkosund.se

Arkösunds skärgård är en del av Östgötaskärgården tillsammans med St Anna och Gryts skärgård. Läs mer på www.ostgotaskargarden.com


  • Adress

   Arkösunds skärgård
   Världens Ände
   610 25 Vikbolandet