Augustifesten - Information

Större evenemang

Vad är Augustifesten?

Augustifesten är den stora stadsfesten i Norrköping och symboliseras av att det i utbudet finns något för alla. Här finns bland annat stort musikfokus med Sveriges artistelit samt lokala akter, det populära tivolit, marknaden och familjedagen. För den yngre publiken finns Ungdomszonen och Gamezon samtidigt som PRO i parken arrangeras för den mogna publiken. I år har även folkhälsan fått stå i fokus och det visar sig bland annat genom det inslaget Idrottens dag och genom att utomhusträning erbjuds vid ett flertal tillfällen.

Ledord: trygghet, folkhälsa, inkludering och hållbarhet.

Vilka arrangerar Augustifesten?

Augustifesten arrangeras av Kultur, event och fritidsenheten i Norrköping.

Åldersgräns

Alla är välkomna på Augustifesten och ta del av aktivitetsutbudet.

Tänk på att Augustifestens område är stort. Om du tappar bort ditt barn gå till scenerna eller ta kontakt med närmaste ordningsvakt eller någon i festivalpersonalen så hjälper vi dig!

Får en ta med sig djur?

Vi rekommenderar att lämna djuren hemma där de är trygga och säkra. Dels på grund av att de är ljudkänsliga och att det ofta är trångt på festivalområdet. Det kan ligga skräp och glas på marken som kan skada ditt djur.

Biljetter och entré

Alla konserter och aktiviteter på Augustifesten har fri entré. Till Axels Tivoli behöver du dock köpa biljetter till åkattraktionerna. Biljetterna köper du i någon av kassorna på tivoliområdet. 

Var kan jag dricka vatten?

Av miljö- och hållbarhetsskäl finns det vattenkranar på olika platser med gratis och kallt kranvatten. Kranarna är utmärkta på festivalkartan. Ta med en egen flaska och fyll på!
Du hittar kartan här: 
www.upplev.norrkoping.se/sv/item/augustifesten-2019-omrade

Ljudnivåer

Vi följer de rekommendationer för höga ljudnivåer enligt Socialstyrelsen. Vi gör mätningar och följer de anvisningar som givits. Ljudnivån kontrolleras på mixplatserna vid scenerna och vi för en dialog med tekniker. Ljudnivån ska anpassas efter publikantalet.

Säkerhet

Vi arbetar aktivt för att du ska känna dig säker att vistas på Augustifesten. Under Augustifesten arbetar ordningsvakter och ett patrullerande första hjälpen-grupper på området för din och dina medbesökares säkerhet, trygghet och trivsel.

Hjärtstartare

Under Augustifesten finns patrullerande första – hjälpen grupper på Augustifestens område.

Vid allvarlig olycka eller sjukdom, ring 112!

Hjärtstartare finns tillgänglig på följande platser:
Sjukvårdstältet i Vasaparken
Bakom Vasaparkens stora scen


Kollektivtrafik

Augustifesten påverkar bussarna.

Under Augustifesten i Norrköping behöver bussar ta lite andra vägar för att inte störa alla festligheter för mycket. Torsdag 15 augusti klockan 13.00 till söndag 18 augusti klockan 08.00 påverkas trafiken i centrala Norrköping av Augustifesten.

-Linje 112, 115 och 117 stannar vid hållplatsläge A på Söder Tull, i båda riktningar.

-Linje 450 stannar inte vid hållplats S:t Olofsgatan. Bussen stannar istället vid hållplats Albrektsvägen. Vid Söder Tull stannar bussen vid läge M i riktning mot resecentrum. I riktning mot Söderköping stannar bussen vid läge B, som vanligt.

 -Linje 459 stannar inte vid hållplats Söder Tull. Vid hållplats Stortorget är det ändrade hållplatslägen: läge C i riktning mot Söderköping och läge D i riktning mot resecentrum.

Avstängningar i trafiken

Under tiden 12-18 augusti är det begränsad framkomlighet i innerstan. Vänligen ta hänsyn till tillfälliga trafikhänvisningar och parkeringsförbud. Lämna gärna bilen hemma och ta cykeln ner på stan!

Fr.o.m. måndag den 12/8 kl. 06:00 t.o.m. söndag den 18/8 kl. 24:00:
Hagebygatan, mellan Kristinaplatsen/Södra Promenaden och Alreiksgatan.

Fr.o.m. torsdag den 15/8 kl. 13:00 t.o.m. söndag den 18/8 kl. 08:00:
Södra Promenaden, mellan Hörngatan och Generalsgatan. Följande gator kommer att påverkas utmed Södra Promenaden området mellan Hörngatan och Generalsgatan: Drottninggatan, Olai kyrkogata och Kristinagatan.

Parkering under Augustifesten

För att kunna etablera Augustifesten behöver vi stänga av allmänna parkeringar. Det som påvärkas är följande:

City-P:
Fr.o.m. tisdagen den 13/8 kl. 11.00 t.o.m. söndag den 18/8 kl. 24.00: Kristinaplatsen.
Fr.o.m. torsdag den 15/8 kl. 13.00 t.o.m. söndag den 18/8 kl. 08.00: Parkgatan, Olai Kyrkogata.


Frågor

Via vår app och webbsida hittar du svaret på de flesta av de vanligaste frågorna vi får. Här hittar du bland annat program, tillgänglighet, avstängningar i trafiken, kollektivtrafik med mera.

Webbsida:
www.upplev.norrkoping.se

Har du inte fått svar på din fråga kan du vända dig till Kontaktcenter:
011-15 00 00
norrkoping.kommun@norrkoping.se 

Eller skriv till oss på Facebook Messenger
www.facebook.com/Augustifesten