Augustifesten - Tänk på miljön!

Större evenemang

Augustifesten 2019 är ett miljömärkt evenemang enligt Håll Sverige Rent. Det innebär att vi försöker minska miljöbelastningen och nedskräpningen i samband med eventet. Ingen kan göra allt med alla kan göra något brukar man säga och det stämmer väldigt bra när det kommer till miljötänk under Augustifesten 2019.

Resan till ett Miljömärkt Event är både utmanande och inspirerande där arrangörer, medarbetare, sponsorer och samarbetspartners tillsammans tänker till och engagerar sig för att hitta miljösmarta lösningar.  Eventet utgår ifrån en checklista som fylls i för att få eventet godkänt som ett Miljömärkt Event. Checklistan består av flera miljörelaterade frågor fördelat på 7 olika steg. När checklistan är ifylld skickas den till Håll Sverige Rent som inom två veckor återkommer med feedback och ett godkännande eller inte.

7 steg för ett miljömärkt eventNedan följer några saker du kan bidra med:

Ta cykeln eller bussen till Augustifesten
Närmsta cykelparkering hittar ni vid Stadsbiblioteket, och bussen tar er till Söder Tull och mitt in i Augustifestens centrum (Östgötatrafiken). 

Släng ditt avfall på rätt ställe
Det kommer finnas gott om soptunnor att slänga skräp i under Augustifesten och på Kristinaplatsen och i Vasaparken kommer det finnas återvinningsstationer.

Panta!
Runtom på området kommer det att finnas möjlighet att slänga din pant.  Augustifesten har ett samarbete med Returpack som placerar pantkärl och mobila pantstationer i området.