Broadway Konditori

Caféer Barer & Klubbar

Broadway Konditori är ett genuint 50-talscafé som är mycket mer än bara ett konditori. Här finns en bardel med ett stort utbud av ölsorter och en imponerande mängd whiskysorter.

Kvällsmat i form av prisvärd husmanskost kan man få onsdag till lördag då det är öppet till minst kl.22. En stor uteservering håller öppet hela sommaren.

Historik
Broadway har varit ett kafé och konditori sedan huset byggdes (1946) och drevs från början av den legendariska Astrid som kämpade på i hela 30 år och hade öppet från 06.00 till 23.00! Inte underligt att hon blev lite butter och tvär, men samtidigt blev det just det hon blev känd för!

Idag är Broadway mest känd för att ha varit popgruppen Eldkvarns gamla stamställe. Plura och de andra skapade sin egen favorit på menyn - stekt ägg på thékaka med varm choklad och grädde att dricka till. Broadway fick en egen låt och fick stå som namn på samma skiva "Kungarna på Broadway". Plura kommer än idag och fikar när han är i stan!

Själva namnet på Bråddgatan sägs komma från en familj som bodde längs gatan och hette Brådde i efternamn. På 40- och 50-talet var Bråddgatan en riktig affärsgata med bagerier, skomakerier, kött- och livsmedelsaffärer samt möbelaffärer. Mest känt var det för sin fina julskyltning och julhandel.

  • Adress

   Broadway Konditori
   Bråddgatan 26
   602 22 Norrköping