Mauritzbergs slott

Kultur & historia Sevärdheter

En färgstark och intressant historia präglar detta utsökt vackra slott med anor från 1500-talet. Beläget på en upphöjd klippa med sagolik utsikt över Bråviken. Nuvarande byggnader är uppförda 1725. Området kring slottet är en mycket stor park med gamla ädelträd och gröna gräsmattor.

Mauritzberg – en guldkantad oas vid Östersjön - har lyckats med konststycket att samla många av unika upplevelser under samma tak. Redan längs den vackra landsvägen kan du känna hur dina ögon njuter av det urgamla kulturlandskapets skönhet.

När sedan slottet tornar upp i horisonten mot en bakgrund av Bråvikens skimrande vatten och lummiga ekelundar blir du övertygad om att besöket kommer att ge dig något utöver det vanliga.

Mauritzbergs Slott är klassat som ett fyrstjärnigt hotell. Slottet ingår i sammanslutningen Countryside Hotels, vars krav garanterar bästa kvalitet på mat, miljö och service.

Mauritzbergs vackra och omväxlande natur har skapat möjligheter för en golfbana med unik omväxlande karaktär. En spännande kombination av kuperad park-och skogsbana med betydande inslag av dammar och vattendrag.

Du kan även ta dig med båt till Mauritzbergs befintliga brygga och därifrån tar dig direkt ut på golfbanan.

Välkommen till Mauritzberg!

  • Adress

   Mauritzbergs slott
   Mauritsbergsvägen 5
   610 31 Vikbolandet