Norrköping Light Festival

AktiviteterSevärdheterGuidning/visningSightseeingEvenemangFestivalFamiljevänligtStörre evenemang

Tack för ett fantastiskt Norrköping Light Festival 2017-2018!


Fredag den 1:a december var det premiär för den tredje upplagan av Norrköping Light Festival, Sveriges enda ljusfestival av sitt slag. Varje dag till söndag den 7:e januari 2018 fanns möjligheten att njuta av hela 13 spektakulära ljusinstallationer och konstverk från lokala och internationella konstnärer. Samtliga ljusinstallationer, tio nya och tre återkommande, var placerade i Norrköpings unika stadsmiljö och väckte liv i denna mörka årstid.

Mellan kl 16.00 och 24.00 varje veckodag kunde man vandra den nya ljuspromenaden som startade vid Carl Johans Park, ringlade sig utmed Motala Ström och genom Industrilandskapet för att till slut nå Visualiseringscenter C där slingans sista konstverket var placerat.

Likt tidigare år fanns möjlighet till guidade turer på vilka man fick exklusiv information och kuriosa kring Norrköping Light Festival och de fina konstverken. 

Ljusruset var tillbaka även i år. Onsdag den 6:e december 2017 arrangerades ett av årets roligaste motionslopp tillsammans med Friskis & Svettis. Loppet var helt gratis och och många deltagare bar lysande plagg eller accessoarer.

Det fina samarbetet med Amsterdam Light Festival har skapat en ljusfestival utöver det vanliga. I år är vi extra stolta över att kunna presentera hela tio nya unika och spektakulära konstverk som tillsammans med övrig inramning en ljusfestival som saknar motstycke i Sverige.  Det är helt klart en reseanledning! Kombinera det gärna med ett besök på Sagojul på Kolmården så har man en väldigt trevlig weekend!

Hjärtligt välkomna till Norrköping i vinter!

Klicka här för att komma till hemsidan för Norrköping Light Festival.

Arrangör: Upplev Norrköping AB