Procrastinat.us

Se & Göra Större evenemang

Videon är resultatet av ett experiment där skaparna lät ljud och bild integreras i ett synkroniserat samspel under ett liveuppträdande. "Hear the image. See the sound." är med andra ord den ursprungliga tanken, men här får den visuella delen stå på egna ben. Med lite fantasi kanske du ändå kan höra den abstrakta technons tunga basgångar med förtrollande, lekfulla detaljer.

Videon som är 78 minuter lång går under namnet Procrastinuatus, ett namn som kan avslöja något om den väldigt långa processen som ligger bakom skapandet.

Procrastinatus är ett samarbete mellan fyra personer från Norrköping och Söderköping, men verket har spridits över hela världen. Både bild och ljud finns tillgängligt för fritt användande, med villkoren att man frågar om lov först. Det har lett till att den bland annat använts i många intressanta sammanhang som till exempel balettshow, konstinstallationer, reklamvideo, musikvideos och invigningen av en grekisk teater med mera. Den har också fått närmare en milion visningar online och förmodligen ytligare en milion i remixar etc. Även större nishade bloggar har uppmärksammat Procrastinatus.

 Om man vill se Procrastinatus i sin helhet kan du söka efter den på Youtube, eller besöka procrastinat.us

Skapad av Jonatan Moreno, Emnauel Moreno, Olof Schröder och Emil Bardh.