Valborg i Folkparken

Nöje Aktiviteter Musik Evenemang Familjevänligt Större evenemang

Våren i Norrköping välkomnas traditionsenligt med Valborgsfirande i Folkparken den 30 april.

Författaren och föreläsaren Cathrine Tibbling är årets vårtalare. Med utgångspunkt från det som är bra i vardagen förklarar hon effekterna som ett gott skratt och humor för med sig. Cathrine har skrivit tre böcker inom ämnet och hon är även krönikör i Mera Norrköping samt Mera Linköping.
-Nu gäller det att ta del av växtkraften som våren erbjuden och samtidig växa själva som individer. Bjuda på ett leende, en vänlig gest, en ärlig komplimang bland varandra och skapa ett hållbart och glädjefyllt Norrköping, säger hon.

Kl 19.50 börjar firandet och pågår i takt med att skymningen faller. Kvällens programvärd är Marcus Fyrberg som leder oss genom aprilkvällen med sång från Team Ullis, Hemvärnets musikkår och KFUM tillsammans med W6-kören. Det bjuds på traditionella sånger såsom Vårvindar friska och Längtan till landet tillsammans med inslag av populärmusik och allsång. Passa även på att spela en runda på Norrköpings Äventyrsgolf som är öppen under kvällen.

Kvällen program
19.50 Hemvärnets musikkår under ledning av Lars Hedlund
20.10 KFUM kören och W6 kören under ledning av Eva Harmén
20.20 Marcus Fyrberg
20.25 Team Ullis
20.40 Marcus Fyrberg & Team Ullis Allsång
20.45 Hemvärnets Musikkår
20.55 Vårtal av Cathrine Tibbling                    
Elden tänds av Hemvärnet
21.10 Körerna sjunger (i samband med elden tänds)
Hemvärnet spelar Nationalsången

Varmt välkomna att fira in våren i Folkparken!

Rutin för att skydda våra små vänner
Under våra evenemang strävar Upplev Norrköping efter att skydda djur och natur. Vid Valborgsmässoafton har vi sedan ett flertal år tillbaka en rutin som innebär att vi samlar ris i en hög i Folkparken för att ta vara på det material som finns på plats. Först samma dag som firandet flyttar vi högen till den bestämda platsen för brasan för att undvika att mindre djur huserar i brasan vid tändning.

Gällande fyrverkeri
Upplev Norrköping AB har i år beslutat att ej använda sig av pyrotekniska pjäser såsom raketer under Valborgsmässofirandet i Folkparken. Under flera år har det uppmärksammats att både människor och djur far illa av fyrverkerier och smällare.  Vi har tagit kommunens lokala föreskrifter kring pyroteknik i beaktning, samt vårt ansvar som kommunalt bolag att föregå med gott exempel och hörsamma samtliga invånares behov. Vi ser detta som ett steg till ett socialt hållbart, och ansvarstagande samhälle där vi tar hänsyn till individen och att samhället utvecklas.

Arrangör: Upplev Norrköping AB

  • Adress

   Valborg i Folkparken
   Folkparken
   Norrköping